Egy ismeretlen faszokat festett a kátyúk köré, pár nap alatt befoltozták őket

2015 április 28., kedd 16:03

A titokzatos angol művész megelégelte, hogy nem nagyon történik semmi a közutak kátyúival, ezért festékszórót ragadott, és elkezdte óriáspéniszekkel körberajzolni azokat. El is nevezte magát, aláírásként a Wanksy nevet hagyta ott, ami a világhírű graffitis Banksy és a wanker szavak játéka lehet.

És csodák csodájára, Ramsbottom városa körül a legtöbb megjelölt kátyút 48 órán belül befoltozták. Máskor a bejelentés után heteket kell várni, hogy történjen valami, már ha egyáltalán végül történik.

katyu01

Manchester környékén állítólag szörnyűek az utak, ez háborította fel a név nélkül a sajtónak is nyilatkozó művészt, akinek elmondása szerint még biciklis barátja is került már kórházba hasonló kátyú miatt.

A célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a jelenségre.

Semmi nem tűnt jobb eszköznek arra, mint egy hatalmas komikus fallosz.

- mondta minderről.

Azért nem teljes a siker, van pár, amit még nem javítottak meg, de azért látszik, hogy működik. Szerinte abban különbözik igazán a többi street art-művésztől, hogy ő kifejezetten örül, ha eltüntetik a művét, épp akkor boldog, ha friss betonnal öntik le.

katyu02

A helyi tanács szóvivője nem volt ennyire boldog, szerinte ezek nem csak ostoba, de sértő akciók egyben. Mert nem gondolt az elkövető arra, mit érezhet egy kisgyerekkel sétáló családfő, amikor szembejönnek ezek az ábrák.  Szerinte sok felháborodott megkeresését kaptak, és minden pennyvel, amit az eltüntetésre kell költeniük, kevesebb penny marad a kátyúk foltozására.

Ezért fel is szólítják az ismeretlen elkövetőt, hogy hagyja mindezt azonnal abba. (Manchester Evening News)

Javítás: természetesen nem krétafaszokról volt szó, valószínűleg csak a túl jól hangzó szó használata ragadott magával. A hibáért elnézést kérek.