A Vodafone letiltja a hirdetéseit a TV2-n az Éden Hotelben történt erőszak miatt

2015 április 29., szerda 10:40
226

Nem indítanak új kampányt, amíg a TV2 nyilvánosságra nem hozza belső vizsgálatának eredményét.

A Hír24 azt írja, hogy a Voda így tiltakozik az Éden Hotel múlt heti adása miatt, amiben az egyik játékos, Gábor, részegen megpróbálta szexre kényszeríteni egy társát, Nórit.

"A Vodafone, mint a TV2 több százmilliós nagyságrendű hirdetője és a magyar társadalom felelős vállalati szereplője kötelességének érzi, hogy megszólaljon ebben az ügyben. A Vodafone állást foglal az erőszak minden formája ellen, és az emberi jogok védelme, valamint az ezekkel kapcsolatos európai normák betartása érdekében."

Azt is mondták, hogy az etikai kódexük nem engedi, hogy olyan cégekkel üzleteljenek, amik az ilyen normákat nem tartják be. Ezért addig nem indítanak új kampányt és felfüggesztik a jelenleg tervezett hirdetéseiket is, amíg a TV2 nyilvánosságra nem hozza belső vizsgálatának eredményét, és nem garantálja, hogy tiszteletben tartja és tartatja a nők jogait.

A TV2 egyébként eddig az ügy minden pontján remekül viselkedett.

Nórit egyébként társai kiszavazták a műsorból. Hazaküldésére szavazott az őt erőszakosan zaklató Gábor is, mert nyilván ebben a kérdésben neki is kellett, hogy legyen szava.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt