Ferenc pápa szerint hímsovinizmus a női egyenjogúságot hibáztatni a hagyományos család felbomlásáért

külföld
2015 április 29., 15:26
comments 658
photo_camera Ferenc pápa útban a szerdai audienciájára, amin a nők jogaiért szólalt fel.
AFP PHOTO / VINCENZO PINTO

"Botránynak" nevezte a nemek közti fizetési különbséget Ferenc pápa, akinek azokhoz is volt pár keresetlen szava, akik szerint a hagyományos családi struktúrák felbomlásáról a női emancipáció tehet. Azok, akik ezt állítják, a pápa szerint szimplán

hímsoviniszták.

A pápa minderről heti rendes audienciáján beszélt húszezer ember előtt.

A pápa szerint valójában a nemek közti "radikális egyenlőségnek" keresztény gyökerei vannak, vagyis a hívőknek alapvető feladatuk az azonos munkáért azonos bért elvének támogatása.

"Miért gondoljuk adottnak, hogy a nőknek kevesebbet kell keresniük a férfiaknál? Nem! Ugyanazok a jogaik. Az egyenlőtlenség szimplán botrány!" - mondta. (Via Financial Times)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt