Saját házukban vertek meg egy roma lányt és a nagymamáját Egerben

2015 április 29., szerda 9:58

Egy egri ház kertjében teregető nőt kezdett szidalmazni és cigányozni két fiatal Egerben, majd bementek az udvarba is, és ütni-verni kezdték a roma család tagjait - írja a Roma Sajtóközpont.

A támadók először egy éppen akkor hazatérő, egyébként rendőrnek tanuló 16 éves lánynak estek neki, többször fejbe ütötték, valószínűleg boxerrel. Aztán a házba is bementek, ahol a nagymama próbálta védeni hétéves unokáját az asszony szerint őrjöngő, cigányozó támadoktól. A dulakodás közben a nő a földre került, ahol megrugdosták és egy éles tárggyal megsebesítették a kezén és a nyakán.

Kép: rsk.hu

A két nőt kórházba szállították, a támadókat a rendőrök elkapták. Mindketten miskolciak, B. Domonkos 23, B. István 24 éves. Az RSK szerint az egri Eszterházy Károly Főiskola hallgatói.

A rendőrség "Engedély nélkül mentek be a házba" című közleményéből mindössze annyi derül ki, hogy "a két férfi délután ötkor az egri Hatvanas ezred utcában bement egy családi házba, ahol az ott lakó két nővel összeszólalkozott, majd az egyik férfi bántalmazta őket. A bántalmazás következtében a sértetteknek orvosi ellátást igénylő sérüléseik keletkeztek".

A két miskolci férfit a rendőrök kihallgatták, és

magánlaksértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt

indított eljárást ellenük.

Az RSK szerint a támadókat el is engedték. Az áldozatok jogi képviseletét ellátó Nemzeti és Etnikai Kisebbségi Jogvédő Iroda ügyvédje, Udvari Márton szerint a magánlaksértés vádja valóban megáll, de ennél jóval többről van szó, hiszen személyi sérülés történt. Ezen kívül felmerül a gyűlölet-bűncselekmény gyanúja, hiszen a támadók az áldozatok származására tettek sértő megjegyzéseket, tettüket az eddig felmerülő tények alapján ez motiválhatta – mondta Udvari.