19 nap alatt húztak fel egy 57 emeletes felhőkarcolót Kínában

építészet
2015 április 30., 10:42
comments 90

Ezzel vélhetően a kínai Broad Sustainable Building lett a világ leggyorsabban felhőkarcolót építő vállalata. Az 57 emeletes épülethez 19 munkanap kellett nekik Csangsa városában, azaz napi 3 emelettel végeztek.

A vállalat most a világ legnagyobb felhőkarcolóját szeretné megépíteni, 220 emeletet húznának fel három hónap alatt.

A gyors építkezés kulcsa, hogy szerkezeti egységeket egyben pakolják fel az épületre, a világ számos helyén alkalmaznak hasonló technológiát, csak nem ennyire feszített tempóban.

A Mini Sky City nevű épületben 800 apartman mellett 4000 ember számára alkalmas irodai tér is, májustól lehet vásárolni lakásokat és irodákat. Az épület földrengésbiztos, ígéri a kivitelező.

A felépítés 19 nap volt, de előtte azért a vállalat négy és fél hónapon át készítette előtt az épület 2736 elemét, amit aztán már csak helyükre kellett illeszteni. Kellett az építkezés közben szünetet is tartani a rossz idő miatt, de ezt persze nem számították bele a napokba. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.