Pokorni: A Fideszben szükség van a meghallgatás képességére

politika
2015 április 30., 05:49
comments 61

A május 17-én tartandó Normafa-népszavazás apropóján interjúzott Pokorni Zoltánnal a Heti Válasz. A polgármester elmondta, hogy nem azért tart népszavazást, mert különutas lenne a párttól, ami a szociális népszavazás óta nem tartott ilyet.

"Többször a fejemhez vágták már, hogy túlságosan liberális vagyok, ... , a Normafa-népszavazás nem erről szól."

Szerinte ebben a kezdeményezésben megmutatkozik a párt egyik régi erénye: a meghallgatás képessége. Pokorni szerint ez most hiányzik a Fideszből.

"Sokan nem hiszik el, hogy Fidesz képes meghallgatni különböző szempontok képviselőinek érveit, majd mérlegelni, ütköztetni és dönteni."

pokorni_zoltan_normafa_2

Ezt az észrevételét belső beszélgetéseken már elmondta a pártban. Pokorni szerint a közhangulat miatt vesztettek Veszprém, Tapolcán és Újpesten, ezért ezen alakítani kell. Szerinte a Nemzeti konzultációk csak akciók, mélyebb változásra van szükség.

"Ugyanis a stílusprobléma a legnagyobb probléma: az a politikai személyiség lényegét jellemzi. A magot, aminek az átalakítása a legnehezebb. A Fidesz politikai arculatának a megújítására van szükség."

Arra kérdése nem válaszolt Pokorni, hogy az őszi Fidesz-tisztújításon indul-e, de az interjúban többször elmondta, hogy tudatos döntése, hogy nem vesz részt most a napi országos politikában.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.