Balhémajális

külföld
2015 május 01., 21:13
comments 740

Május elseje alkalmából az emberek az egész világon különböző dolgok miatt tüntettek, a rendőrök pedig nagyjából ugyanazokért a dolgokért oszlattak.

Brünn

A csehországi Brünnben 2000 ellentüntető próbálta megakadályozni, hogy nagyjából 550 neo-náci felvonulhasson a belvárosban. Hogy megakadályozzák a nagy összecsapást a rendőrök könnygázzal és gumibotokkal tartották vissza az antfasisztákat.  50 embert vettek őrizetbe.

photo_camera Ellentüntetők Brünnben-AFP/ RADEK MICA

 

Isztambul

Törökországban is kemény volt az ünnep. A rendőrség vízágyúkat és könnygázt vetett be a tüntetők ellen, akik a tilalom ellenére Taksim térre akartak vonulni.Néhány tüntető Molotov-koktélokkal válaszolt erre. A rendőrség szerint 140 embert tartóztattak le, a tüntetők szerint sokkal többet.

photo_camera Isztambul - AFP / BULENT KILIC

 

Guatemalaváros

Guatemalában nem akárki vezette a szakszervezetek felvonulását.

photo_camera Guatemala -AFP /Johan ORDONEZ

 

Milánó

Milánóban üzletek kirakatait törték be és autókat gyújtottak fel az Expo 2015 ellen tiltakozók, ahol Magyarország ezzel a sámádobbal képviselteti magát. Kétezer rohamrendőrt vezényeltek ki az utcákra.

Manila

A Fülöp-szigetek fővárosában a tüntetők felgyújtották Benigno Aquino elnök szobrát. A munkások magasabb fizetéseket, jobb munkakörülményeket és több új munkahelyet követeltek.

photo_camera Manila - AFP / Jay DIRECTO

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.