A Facebook megeszi az internetet

Média
2015 május 02., 18:01
comments 90

Az Atlantic csinált egy összefoglalót a Pew nevű amerikai kutató cég évente megjelenő, a média állapotáról szóló dolgozatából. Az online területen ugyanaz látszik, mint az elmúlt években: a Facebook baromi nagy, és egyre nagyobb lesz.

Van egy pár megdöbbentő szám.

  • Az internetet használó felnőttek kb. fele csak a Facebookon keresztül jut hírekhez.
  • Az összes digitális hirdetési pénz 10 százalékát a Facebookon költik el. Ez az arány a mobilos , display hirdetéseknél 37 százalék.
  • Egy átalgos amerikai naponta 42 percet piszkálja az okostelefonját. Minden 5 percből egyet a Facebookon tölt.
  • A legnagyobb amerikai online híroldalak forgalmának 25-40 százaléka jön a Facebookról.
  • Ezt a forgalmat a Facebook meg fogja próbálni lecsökkenteni, hogy minél inkább az ő oldalán maradjanak a felhasználók, és na kattintsanak ki.

A 444 ezúton gratulál a Facebook sikereihez, és biztosítjuk hűségünkről a céget. Ugyanitt kérjük, hogy a mi forgalmunkat ne kapcsolják ki. Köszönjük.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.