Lefilmezték a holland városkát rettegésben tartó terrorbaglyot

külföld
2015 május 02., 08:12
comments 110

A Hollandia északi részén található Purmerend város lakói hetek óta félelemben élnek, az utcán nem is tudnak beszélni egymáshoz, mert szavaikat torkukra fagyasztja, a nyakukat fojtogató terror. A várost egy bagoly tartja rettegésben, és ez nem olyan kamurettegés, amit az amerikai bagolytámadások keltenek, ahol a bagoly csak sapkákat lop.

A purmerendi rém ugyanis konkrétan emberekre támad.

Több ember szorult már orvosi ellátásra a városban, az önkormányzat azt tanácsolta, hogy aki teheti, esernyővel védje a fejét a vérengző huhogótól.

Most filmre vették  baglyot, és egyáltalán nem tűnik valami veszélyesnek:

A DailyDot sztorija azonban nem áll össze teljesen. Az újság azt írja, hogy a felvétel egy Noordeinde nevű városban készült, ilyen település viszont nincsen Hollandiában. Igaz, Hágának van egy ilyen nevű része, de az nem így néz ki. A Youtube-videó készítője valószínűleg a vidéket nevezte meg ezzel, Hollandia északi részét, azért valószínű, hogy a Purmerendet és környékét rettegtető bagolyról lehet szó.

Ezen kívül a Youtube-videó alatt több kommentelő is azt állítja, hogy ez semmiképp sem a terrorbagoly, hanem valami kiképzett fenevad. Ehhez én nem értek, de gondoltam, jelzem a dolgot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.