Döbbenetes meglepetés a kínai pingpongvébén

A Szucsouban (álmos kelet-kínai kisváros, 4,3 millió vagy más számítások szerint 10,5 millió lakóval) zajló egyéni asztalitenisz-világbajnokság férfi egyesének döntőjében a kínai Ma Lung 4-2-re verte a szintén kínai Fang Po-t (aki az elődöntőben kiverte a kétszeres világbajnok, olimpiai bajnok, kétszeres világkupagyőztes Csang Csi-kót). A női egyest a kínai Ting Ning nyerte a kínai Liu Si-Vennel szemben. A férfi párosban Hszü Hszin (kínai) és Csang Csi-ko (talán még kínaibb) a Fan Cseng-Tung-Zu Ju kínai-kínai kettőst győzte le, míg női párosban Liu Si-Ven (Kína) és Csu-Ju-ling (Kína) verte a döntőben, rendkívül szoros meccsen Ting Ninget (kínai) és Li Hsziao-Hsziát (kínai).

A vegyes párosban az a példátlan, skandallumértékű eset fordult elő, hogy a győztes páros egyik tagja, Jang Heun nem kínai, hanem dél-koreai (alighanem fejek fognak hullani a kínai pingpongszövetségben), sőt a döntőben legyőzött páros egyik tagja sem volt kínai, hanem mindketten botrányosan japánok voltak. (Hszü Hszin, Jang Heun – Josimura Maharu, Isikava Kaszumi 4-0.)

Kína a lehetséges hat aranyéremből ötöt szerzett meg. A lehetséges öt ezüstből négyet, a tizenegy bronzból is négyet. Feltűnően gyengécske teljesítmény egy hazai vébén. (Via MTI)