Chlamydia-járvány tört ki egy texasi gimiben, ami nagyon büszke arra, hogy náluk nincsen szexuális felvilágosítás

A Texas államban található Crane város egyik gimnáziumában a diákok 7 százaléka kapott el Chlamydia-fertőzést az elmúlt hetekben. A Chlamydia az egyik leggyakoribb, nemi úton terjedő betegség, és nagyon nehéz harcolni ellene, mert nők háromnegyedénél és a férfiak felénél tünetmentes, így sokan tudtukon kívül is fertőzik a partnereiket. A fertőzés azonban akár meddőséghez is vezethet, a szövődményei pedig egyéb bajokat is okozhatnak.

A Chlamydia-fertőzés kockázatát értelemszerűen nagyban megnöveli a gyakori partnerváltás és az óvszer nélküli szex.

Többek közt ez is egy olyan dolog, amit a világ szerencsésebbik felének diákjai jó eséllyel hallanak az iskolában, ha szexuális felvilágosító kurzuson vehetnek részt. Itt általában elmondják azt is, hogyan lehet felismerni idejében az ilyen fertőzéseket, hogy a beteg még azelőtt fordulhasson orvoshoz, mielőtt továbbfertőzné partnerét vagy partnereit, és ezzel járványt is okozhatna.

Az érintett gimnáziumban azonban nincs a tantárgyak között a szexuális felvilágosítás, és a suli ezt hirdeti is magáról a weboldalán. Van ugyan egy kisebb felvilágosító kurzus, de azon a texasi törvényeknek megfelelően jórészt nem a szexről, hanem az absztinenciáról van szó. Igen, konkrétan arról beszélnek, hogy minden baj és nemi úton terjedő betegség elkerülhető, ha önmegtartóztatóak vagyunk. Hát... bizonyára így van. (Gawker)