Negyed órával a texasi lövöldözés előtt valaki #texasattack taggel tweetelt

Egyre valószínűbb, hogy vallási indíttatásból támadtak vasárnap este Dallas elővárosában, Garlandban a Mohamed-karikatúrákból rendezett kiállítás őreire. A kiállítás vasárnap zárult, akkor adták volna át a tízezer dolláros fődíjat a legjobbnak ítélt karikatúra rajzolójának is, amikor két fegyveres az autójából tüzet nyitott az épületet biztosító rendfenntartókra. Egy őrt megsebesítettek, de mert a rendezvényt erősen biztosították, a többi biztonsági gyorsan végzett a támadókkal.

A rendőrség mindezidáig nem nevezte meg a támadás okát, de egyre valószínűbb a vallási indíttatás. Erre utal, hogy míg a rendőrségre helyi idő szerint este 6:50 perckor érkezett az első jelentés a lövöldözésről, a Twitteren egy időközben törölt felhasználó, Shariah is Light (Vagyis a Sária a Fény) már 6:35 perckor a

#texasattack

hashtaggel posztolt egy bejegyzést, amiben azt írja, hogy "A tesó velem és én hűséget fogadtunk az igazhitűek vezérének. Fogadjon Allah minket mudzsahedínként."

A törölt felhasználó a néhai Anwar al-Awlaki jemeni-amerikai kettős állampolgárságú szélsőséges hitszónok arcképét használta profilképként. (Via The Guardian)