Megszüntetik a budai felsőrakparti kerékpárút egyetlen használható szakaszát

politika
2015 május 05., 07:21
comments 121

Bár a budai felsőrakparton átvezető kerékpárút hivatalosan az összeurópai kerékpárúthálózat egyik főútvonalának számít, a gyakorlatban teljesen használhatatlan - feltehetően olyan emberek tervezték, akik nemhogy kerékpáron nem ültek, még sétálni sem sétáltak soha.

A kerékpárút Margit híd-Szabaság híd közti szakaszán egyetlen egy, rövid szakaszon volt értelmesen elválasztva a járdától, a többin az itt érthető okokból bóklászva nézelődő turisták közé terelik a biciklistákat, ami nyáron már elég komoly konfliktusforrás.*

Az egyetlen szakasz, ahol normálisan oldották meg a közlekedést, az Erzsébet híd alatt vezetett át. Ezt pár hete felbontották, de én, aki minden nap arra járok, azt hittem, hogy azért, mert már elég lehasznált volt a burkolata.

De nem.

Hanem inkább felszámolják, hogy a helyére villamosmegállót építsenek. Ami azért remek ötlet, mert az egész szakaszon itt a legkeskenyebb a járda, amire most még egy villamosmegálló gyalogosforgalmát is rá fogják terelni, minden közlekedő legnagyobb örömére. Az már tényleg csak apróság, hogy ezen a szakaszon két járdaszegélyen is át kell vergődnie a biciklistáknak, de az Magyarországon alap, hogy a bicikliutakra kiálló akadályokat építsenek - például a Kossuth téren is sikerült két járdaszegélyt is ráépíteni a kijelölt bicikliútra. (Via Index)

*Pontosítás: volt még egy rövid, tán két-háromszáz méteres, leválasztott szakasz a Margit híd és a Bem tér között, amiről elfeledkeztem, mert már hónapok óta le van zárva.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.