Tovább bővült az ellenközgép, a GVH engedélyezte a Körösaszfalt irányításszerzését a Magyar Építőben

POLITIKA
2015 május 05., 10:22
comments 21

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal a Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. irányításszerzését a Magyar Építő Zrt-ben. A hivatal indoklása szerint ennek nem lesz káros versenyhatása, mert

  • a Körösaszfalt a neve ellenére kizárólag magasépítéssel, a Magyar Építő viszont kizárólag mélyépítéssel foglalkozott;
  • illetve mert együtt sem lesz 20 százalékos a piaci részesedésük.

UPDATE: A GVH sajtóosztálya pontosította a közleményt, valójában a Mélyépítőnek nevezett cég foglalkozik mélyépítéssel, az Építő pedig magasépítéssel, és nem fordítva!

Ami kizárólag a Körösaszfaltra vonatkoztatva feltétlenül igaz, a cég azonban annak a Duna Aszfaltnak az egyik érdekeltsége, amelyik mostanában nagyon kedvelt lett kormánykörökben, és ami ezzel a tulajdonszerzéssel már nemhogy Simicska Lajos a kormány kegyeiből kiesett Közgépjének, hanem a piacvezető Strabagnak lehet a közvetlen riválisa.

És hogy milyen összefonódások vannak? A Körösaszfalt vezérigazgatója Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lányának barátja. (Via HVG, GVH)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt