Tovább bővült az ellenközgép, a GVH engedélyezte a Körösaszfalt irányításszerzését a Magyar Építőben

POLITIKA
2015 május 05., 10:22
comments 20

Engedélyezte a Gazdasági Versenyhivatal a Körösaszfalt Mélyépítő Zrt. irányításszerzését a Magyar Építő Zrt-ben. A hivatal indoklása szerint ennek nem lesz káros versenyhatása, mert

  • a Körösaszfalt a neve ellenére kizárólag magasépítéssel, a Magyar Építő viszont kizárólag mélyépítéssel foglalkozott;
  • illetve mert együtt sem lesz 20 százalékos a piaci részesedésük.

UPDATE: A GVH sajtóosztálya pontosította a közleményt, valójában a Mélyépítőnek nevezett cég foglalkozik mélyépítéssel, az Építő pedig magasépítéssel, és nem fordítva!

Ami kizárólag a Körösaszfaltra vonatkoztatva feltétlenül igaz, a cég azonban annak a Duna Aszfaltnak az egyik érdekeltsége, amelyik mostanában nagyon kedvelt lett kormánykörökben, és ami ezzel a tulajdonszerzéssel már nemhogy Simicska Lajos a kormány kegyeiből kiesett Közgépjének, hanem a piacvezető Strabagnak lehet a közvetlen riválisa.

És hogy milyen összefonódások vannak? A Körösaszfalt vezérigazgatója Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester lányának barátja. (Via HVG, GVH)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.