Magánkihallgatáson fogadja a pápa Raúl Castrot

XXIII. János 1962-ben még kiátkozta Fidel Castrot, de azóta nagyot változott a világ. XVI. Benedek 2012-ben, II. János Pál pedig 1998-ban járt Kubában, most pedig Raúl Castroval fog csevegni az aktuális egyházfő.

Ferenc pápa nemsokára Kubába is utazik.

Federico Lombardi szentszéki szóvivő keddi tájékoztatása szerint az egyházfő és a kubai politikus találkozója szigorúan magánjellegű lesz. A vasárnapi eseményre négy hónappal Ferenc pápa kubai látogatása előtt kerül sor. A pápa Kubánál és az Egyesült Államoknál is közbenjárt a két ország közötti enyhülésért, amelynek szándékát tavaly decemberben jelentette be Raúl Castro és Barack Obama amerikai elnök. Az utóbb ismertté vált részletekből kiderült, hogy Kanada mellett a Vatikán közvetített a két állam között, Ferenc pápa pedig levelet írt a két elnöknek. A Vatikán áprilisban jelentette be, hogy mielőtt Amerikába utazna, a pápa - a kubai kormány és a kubai római katolikus egyház meghívására - a karibi országba is ellátogat. (via MTI)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.