Az ISIS szerint erkölcstelen a Nike, nem szabad árulni

életmód
2015 május 07., 12:14
comments 133

Az ISIS két éve vette át a hatalmat a szíriai Rakka városában, és most egy aktivista csoport közzétette a szervezet felhívását, amiben arra kéri a kereskedőket, hogy bizonyos márkájú termékeket ne áruljanak, mert azok erkölcstelenek.

rakka

Az erkölcstelen márkanevek között vannak a kereszténységre utaló vagy azzal összefüggésbe hozható márkák, így a Gospel (evangélium), a Croix (kereszt) a Vicar (plébános) vagy a Madonna, és vannak az erotikával kapcsolatosak: Cupid, Whore, Take me, Bitch, többek között.

A legjobb azonban a Nike, ami nem a Niké görög istennőre való utalás miatt került a tiltólistára, hanem mert az arab szlengben ez a szó a szexre utal.

(France 24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.