Elvették a homofób béranya gyerekét, és odaadták egy meleg párnak

külföld
2015 május 07., 14:14
comments 364

Egy brit bíróság döntött arról a 15 hónapos kislányról, akit egy megállapodás szerint béranyaként szült meg egy nő, de aztán meggondolta magát, és mégsem akart lemondani a gyerekről.

A Romániából érkezett, 38 éves nőt egy szintén Romániából érkezett férfi kérte meg a béranyaságra, még gyerekkorukból ismerték egymást. A nőt mestergségesen termékenyítették meg. Abban egyeztek meg, hogy a meleg kapcsolatban élő, 43 éves férfi neveli majd a gyereket, akit időnként meglátogathat az anya is. A szülés után a nő felrúgta az egyezséget, és megtartotta a gyereket. A megegyezés csak informális volt, ennek ellenére a férfi bírósághoz fordult - írja az Independent.

A nő azzal védekezett, hogy anyai jogait lábbal tiporják, homofób megjegyezéseket tett, és arra célozgatott, hogy a két férfi nem hűséges egymáshoz, gátlástalan szexuális életet élnek. Ez a bíróságon nem jött be, a bírónő szerint a meleg pár valóban szereti egymást, és a férfiaknak ítélte a most már 15 hónapos kislányt. (Hír24)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.