Fogyókúrázna, de fogalma sincs, hogy mennyi kalória van az ételében? Lesz megoldás!

tech
2015 május 07., 10:25
comments 80

Ha maga mániás kalóriaszámláló, akkor most örvendjen! Egy amerikai startup, a beszélő nevű Fitly adománygyűjtő kampányt indított a Kickstarteren legújabb találmánya finanszírozására. A terméket beszédesen

SmartPlate-nek

keresztelték el, és valóban: a három kamerával és a hozzátartozó képfelismerő szoftverrel szerelt tányér képes

  • felismerni a rápakolt ételt;
  • lemérni a súlyát;
  • kiszámolni a tápanyagtartalmát;
  • majd mindezt wifi- vagy bluetooth-kapcsolaton át lekommunikálni a tulajdonos mobiltelefonjára telepített alkalmazással.

Kalóriaszámláló alkalmazásokkal már most Dunát lehetne rekeszteni, de ezek eddig határozottan építettek a felhasználó közreműködésére: neki kellett bejelölnie, hogy éppen mit és mennyit eszik.

Ennek vége, értik?

Ha sikeres a kampány, ezt a jövőben a tányér is megoldhatja helyettünk. Az eszköz amúgy már prototípusként is elég meggyőző, például simán megkülönbözteti egymástól a fehér és barnarizst, illetve a fehér és teljes kiőrlésű kenyeret is - persze nem a magyar sütőipar leleményes festett termékeivel tesztelték. (Via Mashable)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt