Lerobbant az egyik tank az orosz díszszemlén

Lefulladt egy új fejlesztésű, Armata típusú orosz harckocsi a Vörös téri győzelem napi díszszemle csütörtöki főpróbáján.

Íme:

A náci Németország felett aratott győzelem 70. évfordulójára szervezett nagyszabású moszkvai parádé próbáin először bemutatkozó Armata fegyverzetcsalád egyik darabja épp a Lenin mauzóleummal szemben, a GUM áruház oldalában állt le, és a főpróba egésze alatt ott maradt.

Az eset élénk visszhangot keltett a sajtóban, a helyi műsorközlő azzal nyugtatta meg a nagyszámú nézősereget, hogy betervezett eseményről volt szó és egy haditechnikai eszköz elvontatását gyakorolták. Az internetre feltett videofelvételek és fotók tanúsága szerint a harckocsihoz azonnal odaküldtek egy vontató járművet.

Alekszej Zsarics, a korszerű fegyverzetet gyártó orosz vállalat, az Uralvagonzavod vezérigazgató-helyettese ugyanakkor a Twitter internetes közösségi oldalon azt írta, hogy a T-14-es páncélost megjavították és az saját "lábán" hagyta el a Vörös teret.

A vezérigazgató-helyettes egyben mentegette a harckocsi vezetőjét is: "csak képzeljék el, mennyire izgulnak a fiúk, akik először vezetnek ilyen új technikát. Az oktatás még folyik". A későbbiekben ezt a bejegyzést eltüntették az internetről.

 

A díszszemlén bemutatott tankokról errefele írtunk.

Ha kinevette magát az orosz tankok bénázásain, vagy ezen valamilyen okból nem tud nevetni, kacagjon ukrán tankon, egyikük tegnap borult fel. (MTI)