Novák Előd néppártosodik meg nem is

Tbg
politika
2015 május 07., 14:46
comments 243

2006 óta figyelem Novák Előd mozgását, aki az őszödi beszéd utáni zavargásokban láthatósági mellényével és dobolásával lett ismert, majd bekerült a Parlamentbe a Jobbik első frakciójának képviselőjeként.

Novák eléggé alapember a Jobbikban, rálát például a Jobbik-barát Kuruc.infóra, felszólalásaival pedig sokszor meghatározta a Jobbik arculatát, politikáját. (Lásd pl. az Alföldi Róbert- és melegellenes szólamait).

Mióta viszont a Jobbik ráfordult a néppártosodásra (2012-2013), nem tudom eldönteni, Novák hányadán áll ezzel az egésszel.

Nekem egy ideig úgy tűnt, hogy őrá nem vonatkozik a megszelídülési kampány, már javában néppártoskodott Vona Gábor pártelnök, amikor Novák még egy utolsót kampányolt Alföldi Róbert és a melegek ellen (2013 nyara), és azóta is időről időre előkerül egy-egy radikális megnyilvánulása.

Bár más Jobbik-képviselők ilyenkor példás rendreutasításban részesülnek (Kulcsár Gergely esete a Duna-parti cipőkkel), Novákot valahogy nem bokáztatja Vona.

Direktben Vona ellen játszik, vagy csak úgy tesz, mintha Vona ellen játszana, ezzel szalámizva a néppártosodás miatt kétkedők táborát (Lásd a "mérsékelt" Orbán és a "radikális" Kövér párosát a Fideszben.)?

Most pedig itt van ez a poszt, amiről megint nehéz eldönteni, hogy ironizál-e a néppártosodással, és elutasítja-e a cigányellenes kirohanásokat, vagy épp fordítva, vagy talán pont harmadikutasként próbál hidat verni a néppártosodni kívánó jobbikosok és a radikális jobbikosok között.

A néppártosodás vadhajtásait is le kell nyesegetnie valakinek, igyekszem is, mert vannak vállalhatatlan elhajlások azon...

Posted by Novák Előd on Wednesday, May 6, 2015

"A néppártosodás vadhajtásait is le kell nyesegetnie valakinek, igyekszem is, mert vannak vállalhatatlan elhajlások azon a téren ugyanúgy. Pl. egy megyei Jobbik-alelnök önkormányzati képviselőnk a tiszteletdíját a helyi cigány kisebbségi önkormányzatnak akarta felajánlani..."

DE:

"Ami pedig politikusaink "klasszikus" vadhajtásait illeti: a „Zsidómentes Magyarországot”, vagy cigányügyben egy lőszerre írt „Pujacsendesítő” jelző és hasonló Facebook-bejegyzések számomra is elfogadhatatlanok, és szerzőik is belátták már, hogy viccnek is durva volt."

VÉGÜL:

"Ami pedig a valódi kertészkedést illeti: egy óvodában végeztem ilyen munkát a Vona Gábor által kitalált és meghirdetett önkéntesség éve jegyében, melyet kitűnő kezdeményezésnek tartok."

Szerkesztőségünkben is megoszlanak a vélemények arról, hogy tehát Novák Előd

  1. Néppártosodik Vonával
  2. Radikalizálódik Vonával szemben
  3. Harmadikutaskodik
  4. A szalámizás kedvéért úgy tesz, mintha különvéleménye lenne, de csak pózol.

(via Fb)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.