Sokat ivott, ezért nem tudta a Buda-Cash alapítója, hogy mi történik a cégnél

gazdaság
2015 május 07., 07:41
comments 71

A Buda-Cash két korábbi vezetője, Pintér Zoltán és Pál Gyula nincs is előzetesben - írja a Figyelő. A lap szerint Pintér egészségi állapota miatt nincs rács mögött, állítólag súlyos cukorbeteg és májproblémái vannak. Pletykákra hivatkozva az írja a lap, hogy Pintér az eljárásban hivatkozott is arra, hogy alkoholproblémái miatt nem tudta, hogy mi folyik a cégnél.

A Figyelő szerint Pintér egyébként még egy januári születésnapon is széles mosollyal jelezte közeli ismerőseinek is, hogy velük a svájcifrank-cunami ellenére minden rendben van, legfeljebb pereskedniük kell egy külföldi online bankkal.

Az óriási csalás elfedésében Pintér és társai segítségére volt, hogy párhuzamos nyilvántartásokat vezettek, egyet a Kelernek és a nemzetközi letétkezelőknek, de volt külön a klineseknek küldött hamis jelentéseket tartalmazó rendszer is. Utóbbi alapján jelentettek a hatóságoknak. A két rendszer között a "para" szóval tudtak átmenni. Ha ellenőrzést kaptak, ezzel a paranccsal tüntették el a valós rendszert a képernyőről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.