Élete végéig börtönben marad a romagyilkosságok első-, másod- és harmadrendű vádlottja

2015 május 8., péntek 5:25
138

Péntek reggel hirdetett ítéletet a romagyilkosságok ügyében a másodfokú bíróság. Az elsőfokú döntés lényegét nem változtatták meg:

  • Kiss Árpád Sándor első,
  • Kiss István Zoltán másodrendű,
  • Pető Zsolt István harmadrendű vádlott életfogytiglant kapott, és feltétetelesen sem bocsáthatók szabadlábra.
  • 13 év fegyház maradt a büntetés a negyedrendű vádlottnál, Csontos Istvánnál.

A legfontosabb újdonság az elsőfokú ítélethez képest, hogy a vádlottakat személyi szabadság megsértésében is bűnösnek találta a bíróság. Elutasították Kiss Árpád Sándor panaszát az első fokon eljáró bíró elfogultságáról. A másodfok szerint tisztességes volt az eljárás első fokon, a bíró pedig nem volt részrehajló a bíró, egyszerűen csak ilyen a tárgyalási stílusa.

A bírónő végigvette a nagyon hosszú első fokú eljárás összes olyan részletét, amit kifogásoltak a vádlottak vagy a védőik. Talált néhány kisebb szabálytalanságot, például, hogy egy-egy esetben elmaradtak a figyelmeztetések, de egyik hiba sem volt nagyobb súlyú, vagy már menet közben korrigálták, így a bíró szerint nem adnak okot új eljárás elrendelésére.

Kiss Árpád, testvére, Kiss István és Pető Zsolt 9 alkalommal támadtak fegyvertelen romákra. 6 embert, köztük egy gyereket öltek meg. A negyedik támadó, Csontos István sofőr volt az utolsó két támadásnál.

A gyilkosságsorozatról, és az elkövetők elleni nyomozásról bővebben ebben a cikkben írtunk.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt