Most már biztosan David Cameron marad a brit miniszterelnök

külföld
2015 május 08., 09:27
comments 158
photo_camera AFP PHOTO / LEON NEAL

A már kiosztott mandátumok alapján a konzervatívoknak 317 képviselőjük lesz a parlamentben, így az eddig bejutott 8 liberális demokratával koalícióban már kormányképesek. Valószínűleg végül a liberálisok nélkül is többségük lesz, a hátralevő mandátumok nagyobbik részét minden bizonnyal ők szerzik meg.

Amikor a reggeli cikket írtam, még csak a mandátumok kétharmada dőlt el. Az akkori állás szerint országos összesítésben a szavazatszámban még szoros volt a verseny, a konzervatívok 33,5, a Munkáspárt 32,5 százalékon állt - ez nagyjából megfelelt az előrejelzéseknek. Most, hogy már szinte teljes a feldolgozottság, már sokkal nagyobb lett a különbség:

az utolsó összesítés szerint a konzervatívok 1,8 millióval, 6 százalékponttal kaptak több szavazatot a Munkáspártnál, vagyis

elég alaposan elverték Ed Miliband pártját,

aki ezekben a percekben jelentheti be lemondását a pártelnökségről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.