Tűzharc Macedóniában

külföld
2015 május 09., 17:31
photo_camera Rendőrségi csapatszállítók Kumanovó városában. AFP PHOTO / ROBERT ATANASOVSKI

A februárban kirobbant, de igazán pár napja beindult szkopjei tüntetéssorozat átterjedt az észak-macedóniai Kumanovó városára. Az Inserbia információi szerint tűzharc hallatszott a városból.

A macedón belügyminisztérium szerint a rendőri egységeket bombákkal és mesterlövészekkel támadták. Legalább 20 rendőr és körülbelül 50 civil megsérült, a legsúlyosabban sérülteket Szkopjéba szállították.

Az Inserbia arról is ír, hogy három rendőr életét vesztette az összecsapásokban, de ezt egyéb hírforrások nem erősítették meg.

Nem megerősített információk szerint a támadók az egykori koszovói, albán felszabadítási hadsereg, az UCK uniformisát viselik. A városban sok albán él.

Update 21:12 - Az AP hírügynökség közben a Telma televízióra hivatkozva megerősítette a három halálos áldozatról szóló, korábbi hírt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.