A Frankel Leóban már a munkagépek amortizálják a friss betont

Tbg
közlekedés
2015 május 11., 13:53
comments 43

Kiábrándult levelet kaptunk egy olvasónktól, aki ugyancsak a budai fonódó villamos beruházás építkezését báumlja hónapok óta - hiszen a Frankel Leó utcában lakik.

Olvasónk azért kiábrándult, mert a 444-et azonnal tájékoztatott a BKK arról, mi folyik a Török utcában, miután megírtuk, hogy felszedik a nemrég lerakott betont, ők viszont két hónapja nem tudják, mi folyik a - Török utcával szomszédos - utcájukban.

Ott is megcsinálták már a villamospálya ágyául szolgáló betont, de az már két hónapja történt.

„Ennek a fényében nagyon szomorú a Frankel Leó utcai helyzet, ahol kb. 2 hónapja készült el a betonozás, és azóta egy kapavágás sem történt - hiába fogja majd azt mondani a következő közlemény, hogy de -, ott lakom, feltűnt volna.”

Nem is ez az igazi baj, hanem az, hogy a hétvégén váratlanul beindult a munka: elkezdték kiszedni a régi kandelábereket, de úgy, hogy láthatóan a frissen elkészült betonra hajtottak fel a teherautóval és a hernyótalpas járművel.

Olvasónk le is fényképezte, hogy máris megsérült a beton:

photo_camera A Frankel Leó utca, ahogy a Frankel Leó utcaiak látják (Fotó: Frankel Leó utcai olvasónk)
photo_camera A Frankel Leó utca, ahogy a Frankel Leó utcaiak látják (Fotó: Frankel Leó utcai olvasónk)

De mint írja, nem ez a legnagyobb baja a beruházással az utca lakóinak, hanem az, hogy október végén lezárták az utcájukat, és azóta csak annyi tájékoztatást kaptak a menetrendről, hogy év végére elkészülnek az egész beruházással.

„Október végén zárták le teljesen a Margit körút - Üstökös utca közötti szakaszt úgy, hogy még gyalog sem lehet közlekedni rajta, azóta a fotókon látható, meddig jutottak. Az ott lakók semmilyen tájékoztatást nem kapnak arról, mikor kapják vissza az utcát, csak annyit lehet tudni, hogy az egész villamos projekt az év végéig készül el. Gyönyörű szimbóluma az egész munkamenetnek az a karácsonyfa-csontváz, amelyet valaki január elején dobott a kordonnal elzárt részre, és ami azóta érintetlenül hever a munkaterületen - ha kell, próbálok lőni róla képet.”

Olvasónk tehát abban bízik, hamar kapunk választ ezúttal is, és akkor ők is okosabbak lesznek.

Apropó, karácsonyfa-csontváz:

IMG_20150509_084737

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.