A szart is kiszívják az űrhajósokból, és ezt te most meg fogod nézni

Tbg
TECH
2015 május 11., 09:07
comments 101

Samantha Cristoforetti, az európai űrügynökség (ESA) olasz asztronautája készített egy ismeretterjesztő videót a Nemzetközi Űrállomáson arról, hogy végzik a súlytalanságban a kis és a nagy dolgokat.

Tekintve, hogy a súlytalanságban jobb a kellemetlen dolgokat minél rövidebb prórázon tartani, mind a pisilőkészülék, mind a kakilóegység tulajdonképpen inkább hasonlít egy-egy porszívóra, mint rendes, polgári, gravitációs angolvécére.

A vizeletet egy sárga, zárható (!) végű kábellel szívhatja ki magából az űrhajós. Mivel a vizelet víztartalma miatt értékes, az a vécé alatt található víztisztóba kerül, hogy aztán a folyamat végén iható víz legyen belőle.

A nagy dolgot egy ülőkének alig-alig nevezhető egység felett lebegve kell elereszteni, de célozni itt sem kell, a ventillátor megoldja, amire a gravitáció az űrben képtelen. Az adagok zacskóba kerülnek, és nagyjából tíz napont kell űríteni a tartály tartalmát. (ESA/NyDailyNews)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.