Amerikai harckocsik parádéztak Lettországban a moszkvai díszszemle alatt

Tbg
háború
2015 május 11., 05:47
comments 333

A NATO kötelékében álló amerikai tankok és katonák tartottak hadgyakorlatot svéd és lett katonákkal együtt május elején, miközben Moszkvában az orosz hadsereg új tankjait vonultatta fel. A hidegháború fokozódik.

A hadgyakorlatról készült videót maga a NATO töltötte fel a YouTube-ra: a háborús propagandafilmnek is beillő képsorokon egy, aztán több amerikai M1A2 Abrams tank manőverezik a lett lankákon.

Az atlanti katonai szövetség talán ezzel akarta demonstrálni, hogy páncélosaik nemcsak aszfalton, de homokdűnék között is eligazodnak.

Az amerikai katonák ráadásul részt vettek azon a felvonuláson is, amit Lettország felszabadulásként ünnepel, és ugyancsak most volt évfordulója: 1991 május 4-én lett ismét független, és vált ki a Szovjetunióból Lettország.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.