Nagy-Britanniában megbírságolják a szülőket, ha késik a gyerek az iskolából

oktatás
2015 május 11., 20:43
comments 126

Nagy-Britanniában akár 120 fontra (~50 ezer forint) is megbírságolhatják azokat a szülőket, akiknek a gyerekük késik az iskolából. Ha 21 napon belül fizetnek, akkor az összeg feleződik.

2003-ban vezették be azt a szabályt, ami alapján büntetést kell fizetniük azoknak, akiknek a gyereke 10 napnál többet lóg az iskolából. Ezt most kiterjesztik a késésekre is.

Hampshire-ben a szülők levelet kaptak az iskoláktól, hogy ha a gyerekük 10-nél több alkalommal késik az iskolából, fizetniük kell. Islingtonban csak akkor kapnak bírságot, ha 6 héten belül 12 alkalomnál többször késnek a srácok.
Az iskolák persze kivételt tudnak tenni, ha a diákok azért késnek, mert orvosnál voltak. (metro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.