Rogán/MTI: Ha "nő" a törlesztőrészlet, akkor igazából a "változás iránya bizonytalan"

politika
2015 május 12., 13:00
comments 244

Nem, nem, nem és nem, Rogán Antal nem mondta azt, hogy a devizahitelesek 23 százalékának nőtt volna a törlesztőrészlete!

rogan_antal_bulvar

Rogán Antal azt állította ma a gazdasági bizottságban (egyelőre ismeretlen adatok alapján), hogy a devizahitelesek 51 százalékának csökkent a törlesztőrészlete, 26 százalékuknál pedig változatlan maradt. Nem olyan bonyolult matematikai-logikai lépéssorozat, hogy ez alapján kiszámoljuk: 23 százalékuknál akkor bizony nőtt a törlesztőrészlet.

Az MTI azonban gyorsan kijavította eredeti tudósítását, idézem:

"Rogán Antal hangsúlyozta: akiknél a törlesztőrészlet    v á l t o z á s á n a k     i r á n y a   bizonytalan, azok egy része már több mint 90 napja nem tudja törleszteni a hitelét."

Az eredeti tudósításban ott még a "nőtt" szó szerepelt. Az állami hírügynökség a dolog súlyához méltó módon hozzáfűzi:

"Felhívjuk tisztelt felhasználóink figyelmét, hogy a hitelesség érdekében a javításokat hajtsák végre a felhasznált anyagon!"

Amikor az eredeti cikkben levontam azt a logikusnak tűnő következtetést, hogy ha a frakcióvezető elmondása szerint 77 százaléknál csökkent vagy maradt változatlan a törlesztőrészlet, akkor 23 százaléknál, tehát a devizahitelesek közel negyedénél csakis nőhetett az, példás gyorsasággal levelet kaptunk a Fidesz-frakció sajtósától. Ők a cikk a helyreigazítására szólítottak fel.

"Amennyiben az előbb említettek alapján nem javítják cikküket, megtesszük a megfelelő jogi lépéseket."

– írja a Fidesz barátságos sajtósa.

Amint válaszol a Fidesz-frakció a megküldött kérdéseimre, hogy a) mi az adatok forrása b) valójában hány családnak emelkedett a törlesztőrészlete, új cikkel jelentkezünk a témában!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.