Van Magyarországon egy hely, ahonnan tilos biciklivel elmenni

közlekedés
2015 május 13., 07:58
comments 68

Újabb győzelmet ért el a bicikliellenes mozgalom.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. a lakott területen kívüli kerékpározást is tiltó táblákat tett ki a 10-es főúton, ezzel gyakorlatilag betiltva a biciklis közlekedést a pilisvörösvári vagy piliscsabai lakosoknak – írja a Bikemag.

A 10-es főútnak ugyanis nincs arra alternatív kerülőútja. Azaz aki a szomszéd faluba vagy Budapestre menne dolgozni biciklivel, nem használhatja az egyetlen létező utat. (És azon túl, hogy kocsmázni nem lehet áttekerni, rengeteg mountain bike-os meg országúti kerékpáros szokott arra tekerni.)

A döntést a cég azzal indokolta, hogy az útvonalon a megnövekedett teherforgalom miatt nem biztonságos a kerékpározás.

(Címlapkép: Richard Drdul / Flickr)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.