Törvénysértő, hogy Miskolc pénzért szabadulna meg a becsületes csóróitól

vidék
2015 május 14., 11:20
comments 37

A nagy ötlet az volt, hogy az önkormányzati bérlakások elhagyásáért fizetnek 1,5-2 millió forintot, azzal a feltétellel, hogy öt évre el kell hagyniuk a várost. Ez csak a rendesen fizetőkre vonatkozott, akinek volt tartozása, azt simán kilakoltatják.

Az Index azt írja, hogy februárig egyetlen családtól szabadult meg így Miskolc.

A szerdai Magyar Közlönyben jelent meg a Kúria április 28-i döntése, amivel megsemmisítette a rendelkezést.

Az indoklás szerint a rendelet egyértelműen a szociálisan rászorulókat érintette, megsértette az egyenlő bánásmód követelményét, hátrányosan megkülönböztette a rossz szociális helyzetben lévőket. Az, hogy öt évre el kell hagyniuk Miskolcot, sértheti a tartózkodási hely szabad megválasztásához való jogot, a magán-, a családi élet, az otthonhoz és a kapcsolattartáshoz való jogot is. Egyáltalán semmilyen, jogilag elfogadható indoka nem volt a rendeletnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.