Ramadiból kivonult az IS, de elfoglalta Palmürát

külföld
2015 május 16., 16:17
comments 44

Pénteken ostromolta meg az IS a nyugat-iraki Ramadi kormányzati épületeit, szombaton az Egyesült Államok és szövetségesei által végrehajtott légicsapásokkal űzte ki őket. Ramadi polgármestere arról számolt be, hogy mikor a kormányzati épületetekből elmenekültek az iszlamista fegyveresek, felgyújtották azokat. Az iraki város csak 110 kilométerre van Bagdadtól.

Közben a kelet-szíriai Tadmur oázisváros északi részét kezdte el támadni az IS szombaton. A város szerepel az UNESCO világörökségi listáján, mert várostól félkilométerre fekszik Palmüra, ahol felbecsülhetetlen értékű római kori emlékek vannak. (AlJazeera/MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.