Kanye West és Kim Kardashian drought-shaming áldozata lett

környezetvédelem
2015 május 17., 16:59
comments 67

Kaliforniában megint nagyon forró és száraz lesz a nyár, és a szárazság mérséklésére idén már vízkorlátozásokat is bevezettek, az állam történetében először. Emiatt egyre többen húzzák fel magukat azon, ha valaki sok vizet használ el. Például Kanye West és Kim Kardashian birtoka olyan, mint egy oázis a sivatagban, de a magát nagyon baloldalinak tartó Sean Penn kertje is így néz ki:

A Twitteren a felháborodott kaliforniaiak #droughtshaming taggel gyűjtik a vízpazarló tulajdonosokat megalázó képeket, mert úgy érzik, hogy a vízpazarlást nem szabad tovább tolerálni. A média vízpazarlásért korábban a mandula-, legutóbb pedig a marihuánatermelőket vette célba.

Kaliforniában tavaly maximum 500 dolláros bírság járhatott vízpazarlásért (például a kocsifelhajtó felesleges fellocsolásáért), nemrég a kormányzó azt javasolta, hogy vigyék fel 10 ezer dollárra a maximumot. A Guardian szerint Kaliforniában odáig fajult a helyzet, hogy egy ember vagyona a füve alapján megsaccolható.

Montecito városában egyébként 48 százalékkal csökkent a vízfogyasztás, miután nyilvánossá tették, ki mennyi vizet fogyaszt. Ekkor derült ki, hogy az egyik nagy fogyasztó amerikaiak millióinak példaképe, Oprah Winfrey. (Gizmodo)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.