Orbán beismerte, hogy hetente leül a fejlesztési miniszterrel, hogy eldöntse, ki nyerje a közbeszerzést

2015 május 17., vasárnap 16:07
406

Eleni Tsakopoulos Kounalakis volt budapesti amerikai nagykövet az Index szerint a könyvében többek közt azt írta:

„Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter elmondta nekem, hogy minden héten leült Orbánnal, átnézték a középítkezési projektek listáját, és eldöntötték, melyikeknek legyen prioritása és melyik pályázatok nyerjenek. »Ha egy magyar vállalat pályázata versenyképes egy osztrák vagy német vállalatéval, akkor igen, nyerni fognak«, magyarázta (Németh Lászlóné). »Miért kellene, hogy német vállalatok építsék a magyar utakat? És ha a Közgép az egyetlen magyar vállalat, amelyik meg tudja csinálni, miért ne nyerhetnék továbbra is a pályázatokat?«"

Orbán Viktort ma erről kérdezte az RTL Klub riportere, amikor leadta a szavazatát a Normafa területének rendezéséről szóló helyi népszavazáson – írja az Origo, ami szerint Orbán azt mondta, ez ma is így van, a folyamatnak ez a törvényes rendje, csak a miniszter személye változott.

A különböző irányító hatóságok megteszik javaslataikat, és évek óta a kormány fejlesztési kabinetje hozza meg a döntéseket, amiket jóváhagyásért bevisznek a kormány el – mondta Orbán, aki szerint ennek van egy leírt rendje, transzparens módon történik minden döntés.

Orbánt kérdezték a Kőbányára tervezett mecsetről is, amiről azt mondta: itthon sok fizetős, főleg vallásos külföldi diák van, akik nem tudnak hol imádkozni. Szerinte ők komoly összegeket fizetnek, van vidéki egyetemi város, amit jószerivel az arab diákok tartanak fönn, ezért foglalkozni kell a kérdéssel, bár hivatalosan még nem tárgyaltak a mecsetről.

Az RTL Klub híradójának riportjában látható Orbán reakciója:

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt