Orbán Viktor Pokorni Zoltán angyali türelmét méltatta

POLITIKA
2015 május 17., 11:58
comments 77

Orbán Viktor feleségével, Lévai Anikóval leadta szavazatát a XII. kerületi Zugligeti Általános Iskolában, majd arról beszélt, hogy igennel szavazott, mert családja álláspontja szerint a Normafa megvédése a feladat.

A kerületben élők számára (így Áderék és Orbánék számára is) ma népszavazás zajlik a Normafa jövőjéről. Korábban arról volt szó, hogy durván beépítenék a területet, szerencsére ezek a tervek mára elhalványultak, de mivel a kerület polgármestere, a Fidesz vezetéséből mára teljesen kiszorult Pokorni Zoltán akkor népszavazást ígért, így ezt most is megtartják, attól függetlenül, hogy igazi tétje már nem nagyon van. Most nyolc alkérdésben gyakorlatilag arra kell válaszolniuk a kerület lakóinak, hogy akarják-e hogy rendbe tegyék a Normafát.

photo_camera Lévai Anikó és Orbán Viktor (Fotó: Kovács Tamás/MTI)

A kormányfő mindenesetre méltatta a kormány munkájával szemben többször visszafogottan kritikus Pokorni munkáját, utalva arra, hogy egyetértés van a kerületben.

"Nem könnyű ilyen hangulatot kialakítani, az, hogy ilyen angyali türelemmel, hónapokon keresztül egyeztetve végülis sikerült elérni, hogy nagy ellenzője a területrendezésnek nem maradt, ez egy első osztályú szakmai munka"

miniszterelnök szerint a helyi népszavazás országos üzenete, hogy semmi sem reménytelen.

Itt látszólag összeegyeztethetetlennek tűnő szempontokat kellene összeegyeztetni, vagyis azt, hogy az emberek kényelmesen, jól akarják magukat érezni a Normafánál, szolgáltatásokat akarnak kapni, miközben meg kell őrizni a természetet, úgy, hogy az ingatlanspekulánsoknak se essen áldozatul - fejtette ki Orbán Viktor, aki nehéz feladatnak minősítette ezt, és jelezte: reményei szerint a népszavazás igazolja, hogy össze lehet egyeztetni a szempontokat úgy, hogy mindenki jól járjon. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.