Olyan vajszívű a kormány, hogy mindjárt elolvad

jog
2015 május 18., 12:25
comments 11

kegyelem

Az utóbbi 13 évben soha nem részesült kegyelemben az ezért folyamodók olyan magas aránya, mint 2015 elején. Az igazságügyminiszteri kegyelmek aránya az éve első három hónapban 4,47 százalékos volt, ami jóval magasabb, mint 2012 óta bármikor.

A Kegyelmi Főosztály által nyilvánosságra hozott adatok szerint ugyanakkor a benyújtott kegyelmi kérvények abszolút száma is egyre alacsonyabb, ma már alig fele annyian fordulnak ilyen ügyben az igazságügyminiszterben, mint például 2005-ben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.