Nagyon bunkók voltak az oroszok a vereségük után a hoki-vébén

Rendkívül csalódott a Nemzetközi Jégkorongszövetség elnöke. René Fasel azon keseredett el, hogy az idei prágai világbajnokság vasárnapi döntője után a vesztes orosz válogatott tagjai

nem várták meg, hogy a győztes tiszteletére lejátszák a himnuszt.

"Mindenekelőtt el kell mondjam, hogy ez teljességgel elfogadhatatlan" - mondta Fasel, aki vizsgálatot is kezdett az ügyben.

Fasel szerint az orosz szövetség elnöke, a legendás Vlagyiszlav Tretyak is csalódott.

Az orosz csapatból csak a két legnagyobb sztár, Jevgenyij Malkin és Alekszandr Ovecskint próbálta meg visszatartani társait.

A döntőt amúgy a nagy hokiszurkoló Vlagyimir Putyin is végignézte, de szóvivője szerint neki nem tűnt fel, hogy az orosz csapat idő előtt levonult volna az éremátadóról és a kanadaiak tiszteletére lejátszott himnuszról.

Az orosz csapat egyik levonuló tagja, Jegor Jakovlev szerint semmi szándékos nem volt a tettükben. "Egyszerűen nem értettük, hogy mi történik. Csak néztük egymást, nem tudtuk, nem értettük, mi következik, így hát bementünk az öltözőbe" - mondta, vagyis úgy tett, mintha nem tudná pontosan, hogy a jégkorongban minden egyes nemzetközi meccs után lejátszák a győztes tiszteletére a himnuszt, amit a másik csapat tagjai is végigállnak. (Via Jégkorongblog)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.