„Üsd el, fiam!” – a József hegy nem vénnek való vidék

Egy nagykanizsai férfi tavaly június 6-án este kilovagolt a nagybakónaki birtokáról a József hegyre, illetve a Haranglábhoz – kezdi a történetet a Zala Megyei Főügyészség.

A férfi ekkor észrevette, hogy mögé ért egy kocsi, de az nem kikerülte, hanem lelassított, és a sofőr a motort kezdte el bőgetni.

A magányos lovas látva, hogy a kocsi egy zöld terepjáró – benne haragosaival. A fakó lovas (mondjuk csak én képzelem fakónak) kitért az autó elől, és ügetve Kisrécse irányába indult. A kocsit vezető fiatalember és a kocsiban ülő apja követték a lovast, és mellé érve az apa azt üvöltötte:

„Most ki fogunk nyírni! Üsd el, fiam!”

200 méter után a terepjáró a lovas elé vágott, a ló pedig kisebb erővel a kocsi hátuljának ütközött, amitől a ló orra meg is sérült.

A megriadt ló felágaskodott, de a sértettnek sikerült a kocsi mögül kitérnie, majd többször irányt változtatva vágtatott, próbálta az üldözőit lerázni. A terheltek folyamatosan követték, és az apa azt üvöltözte, hogy:

„Kinyírlak! Megöllek!”

Amikor a lovasnak sikerült egy olyan területre érnie, ahová a terepjáró nem tudta követni, szólt a rendőrségnek.

A Nagykanizsai Járási Ügyészség csak zaklatás miatt emelt vádat.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.