A 2017-es úszóvébéhez igazítva újulhat meg a pesti alsó rakpart

építészet
2015 május 20., 11:06
comments 51

A Napi.hu cikke szerint a fővárosi közgyűlés a jövő héten dönthet arról, hogy az úszó vb-hez kapcsolódva előrehozzák a teljes pesti alsó rakpart felújítását. A tervek szerint marad a 2x1 sávos autóút, de kiszélesítik a rakpartot és lesz gyalogos rész végig, amit össze is kötnek a pesti utcákkal. Persze a fejlesztésnek akkor lenne igazán értelme, ha a már sokszor felmerült margitszigeti gyaloghidat is megépítik mellé, de erről még csak tervek sincsenek. Illetve korábban minden második magyar építésziroda elképzelt valamit, de nehezen hihető, hogy ebből 2017-re híd lesz. Bár Baján egy év alatt felépítette a Közgép a gyaloghidat.

A címlapon a nagybecskereki, semmi felett átívő gyaloghíd látható.

dry-bridge

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.