A NAV szerint az a baj a Flippermúzeum gépeivel, hogy nem lehet őket nyilvántartásba venni

2015 május 20., szerda 17:14
294

Az MTI-nek reagált a NAV a Flippermúzeum bezárásáról szóló hírekre. A NAV Szerencsejáték Felügyelete szerint az a baj a Flippermúzeummal, hogy a berendezések nem felelnek meg a játékautomatákra vonatkozó előírásoknak.

És tényleg így van, mert a Flippermúzeum tulajdonosai sem olyan játékautomataként akarják ott tartani a gépeket, amivel profitot szeretnének termelni, hanem kiállítási tárgyként, amit bárki kipróbálhat, aki megvette a belépőt. Erre 2013-ban engedélyt is kaptak az EMMI-től.

A tulajdonosok szerint az a legnagyobb baj, hogy

a flipperekre vonatkozó jelenlegi szabályozást kocsmákra találták ki, amit egy múzeumnál nem lehet alkalmazni.

Ha be akarnák tartani a játékautomatákra vonatkozó szabályokat, akkor a 70 éves flippereket is meg kellene fúrniuk, hogy azokba pénzt lehessen dobálni. Ezért nem lehetett nyilvántartásba venni a gépeket, amiért a NAV tavaly júliusban megbírságolta őket, ez az ügy van most a bíróság előtt, amiről június 17-én lesz ítélet.

Fotó: Flippermúzeum

Az adóhivatal szerint baj van a múzeum belépőjegyeivel is. A múzeumban az 500 forintos belépőjegy csak a kiállított tárgyak megtekintésére szólt, ha valaki flipperezni is akart, akkor további 2000 forintot kellett fizetnie, amiből fedezni tudták a gépek karbantartását. Ha valaki nem használta ki a 2 órás játékidőt, akkor a fel nem használt, időarányos összeg visszajárt.

A NAV szerint ez nem egyezik az interaktív múzeumok gyakorlatával, ahol ha valaki megveszi a jegyet, akkor jogosult lesz az ott kiállított tárgyak használatára is. Azóta a múzeum változtatott a díjszabáson, így a belépőben már alapból benne van a gépek használata is. (MTI)