Az MLSZ szerint a Videoton-edzőjének a fia is tehet arról, hogy alapos rugdosódás volt a Fradi-stadionban

futball
2015 május 21., 10:07
comments 36

Kivizsgálta a labdarúgó szövetség, hogy mi történt a Magyar Kupa-döntőjének lefújása után. A meccsen a Fradi simán, 4-0-ra verte a bajnok Videotont, utána viszont a székesfehérvári csapat játékosai odagyűltek a lelátóhoz, mert azt hallották, hogy edzőjük, Joan Carrilló fiát megrúgdosták. Az edző a meccs utáni sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a hozzátartozóikhoz odakerült néhány Fradi-szurkoló és megrúgták a fiát.

Az MLSZ közleményt adott ki. Eszerint tényleg volt rugdosódás. A szövetség biztonsági felelőse a Groupama Aréna biztonsági kamerarendszerének felvételei alapján azt állapította meg, hogy "a semleges szektorban két - valószínűsíthetően - ferencvárosi szimpatizáns (egyikük Fradi-sálat viselt) fényképet szeretett volna készíteni a Videoton FC vezetőedzőjének fiával, aki jelezte, nem lesz partner a közös kép elkészítésében".

"Ekkor közbelépett Joan Carillo felesége is, aki féltve gyermekét, félreértve a szituációt, fia védelmére kelt. A két Fradi-szimpatizáns elállt eredeti tervétől és elindultak a helyük felé. Ezt követően a felvételek tanulsága szerint, a spanyol tréner 17 éves fia próbálta ellökni - a neki közben hátat fordító - egyik ferencvárosi szurkolót. Ezután a meglökött szurkoló társa megkísérelte megütni az edző fiát, melynek nyomán kisebb dulakodás alakult ki. Az inzultus során mindkét fél kölcsönösen megpróbálta megrúgni a másikat" - olvasható a közleményben, amely kiemeli, "egy félreértésből kiinduló, a felek felfokozott hangulatából adódó dulakodás elítélendő, de a biztonságiak szakszerű közbelépésének, és az eset környékén helyet foglaló nézők felelősségteljes magatartásának köszönhetően nem történt súlyos rendbontás".

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.