Eldőlt: Deutsch Tamás szerint sem volt Magyarország soha multikulturális

TUDOMÁNY
2015 május 21., 11:46
comments 352

Végleg eldőlt a vita Magyarország multikulturalizmusárol most, hogy Deutsch Tamás jól helyretette az okoskodókat a Facebookon:

"Különböző rendű és rangú "liberálisok" napok óta lelkesülten hadoválnak arról, hogy Magyarország "történelmileg multikulti ország volt". Drágáim, a multikulturalizmusnak (a "liberálisoknak" mondom segítségül, a multikulti ennek a köznyelvi rövidítése) pontosan annyi köze van az európai és így a magyar történelmen is végighúzódó kulturális különbségekhez (ami a viselkedésben, a nyelvben, a szokásokban, az öltözködésben, a hitvilágban, a szociális struktúrában, a nemzeti- és etnikai hovatartozásban nyilvánult meg), mint Gizikének a gőzekéhez. Évezredes történelme során sem Európa, sem Magyarország nem volt multikulti. A multikulturalizmus ideológiája egy alig néhány évtizedes találmány, és éppen manapság bukik meg látványosan."

Mondja ezt egy ember.

Akit

úgy

hívnak

hogy

Deutsch.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.