A szíriai állami tévé szerint 400 embert mészárolt le Palmürában az ISIS

külföld
2015 május 24., 12:05
comments 55

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet a napokban szerezte meg a teljes ellenőrzést a szíriai Homsz kormányzóságban található Palmüra városát. Palmüra 1980 óta világörökségi helyszín, felbecsülhetetlen jelentőségű romok vannak ott. Mivel az ISIS fegyveresei szeretnek ilyesmiket szétverni, mindenki azt várta, hogy majd ezeket kezdik el szétverni.

A szíriai állami tévé szerint azonban az ISIS ennél sokkal szörnyűbb akcióval kezdett: lemészárolt 400 embert a városban.

Az aszadista tévé szerint az áldozatok főleg nők és gyerekek, a kormányhoz hű helyi családok tagjai voltak. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.