Halálos műanyagrizs terjed Ázsiában

külföld
2015 május 24., 07:32
comments 103

A kínai közösségi médiában és dél-kelet ázsiai országok internetezői körében terjednek a hírek, melyek szerint súlyos emésztési problémákat, szélsőséges esetben akár halált okozó műrizs terjed az országok boltjaiban. A készítmény alapja a hírek szerint édesburgonya, de van benne műgyanta is. Ránézésre nehéz megkülönböztetni a sima rizstől, formája ugyanis tök ugyanolyan.

A műrizs azonban a főzés során nem puhul meg különösebben. A fő gond azonban az, hogy a műrizsben levő műgyanta, ha egyszer megkeményedik, örökre úgy marad, így pedig lenyelve a rizsszemek valóban komoly károkat okozhatnak az emberi emésztőrendszerben.

A legtöbb, halálos műrizzsel kapcsolatos hír egyelőre kínai tartományokból érkezik, a malajziai és a szingapúri hatóságok is tagadták, hogy eddig az élelmiszerrel kapcsolatos vásárlói panasszal találkoztak volna. (StraitsTimes)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.