The times they are a-changin': egyetértek egy CÖF-közleménnyel

POLITIKA
2015 május 24., 06:16
comments 307

„Értetlenül állunk Jean-Claude Juncker viselkedészavara előtt. Aki demokratikusan megválasztott kormányfőket ütöget, sérteget, jegyzetfüzettel ver fejbe, vagy éppen mikrofonokat harapdál, aligha méltó európai vezető szerepre.”

- írja a Civil Összefogás Fórum nevű kormánypárti provokátorszervezet, és ezúttal nem igazán lehet velük vitatkozni.

Természetesen azon vannak kiakadva, hogy pénteken Jean-Claude Jucker lekevert egy műpofont üdvözlésképpen Orbán Viktornak. A szervezet szerint az európai emberek jogosan várják el, hogy Juncker államférfiként viselkedjen.

És tényleg! Ebben az ügyben egy platformra kerültem a CÖF-fel!

Bármennyire is ellenszenvesnek találom az Orbán-kormány rakás intézkedését, és bármennyire is ellenkezik a véleményem szinte minden kérdésben Orbán Viktoréval, nem nézem jó szemmel, hogy az Európai Unió bármelyik vezetője ennyire lekezelően viselkedjen vele. Juncker ezzel nemcsak Orbánt alázza meg, hanem azt az országot is, amit Orbán képvisel, és az ország polgárai között engem is.

Persze jöhetnek itt az elemzések, hogy Orbán Viktor is többször beszólt már Junckernek, és hogy nincsenek valami jóban, de ha az Európai Bizottság elnöke nem tud ennél a műpofonnál kifinomultabb módot arra, hogy levezesse az Orbán és közte felgyülemlett fesztültséget, akkor semmi keresnivalója nincs az Európai Bizottság elnöki székében. A nemzetközi politika ugyanis éppen a feszültségek tárgyalásos és konszenzusos levezetésére való, arra, hogy az okosabb érvek győzzenek a gyengébbek felett. Ha Juncker ezeken a bejáratott tárgyalásos csatornákon nem tud Orbán fölé kerekedni, akkor az nem Orbánt, hanem őt minősíti. Ha meg fölé tud, akkor pedig egyszerű kicsinyesség az ilyen fizikai megalázás,

és a kicsinyesség sem olyan tulajdonság, ami jó európai bizottsági elnökké tesz valakit.

Vagy ha olyan nagyon meg akarja alázni Juncker Orbánt, akkor ne akkor alázza meg, amikor engem is képvisel, hogy aztán az országomon röhögjön a él világ. Hívja el vacsizni valami drága helyre, aztán lépjen le fizetés nélkül. Hívja el moziba és csempésszen fingópárnát Orbán segge alá. Mindegy mit csinál, csak ne akkor csesztesse a személyes hülyeségeik miatt Orbánt, amikor a magyar miniszterelnök választott politikai vezetőként jelenik meg valahol.

Közben a Heti Válasz is arról találgat, mi okozhatja Juncker tetteit, és ők szerző nélküli cikkükben afelé hajlanak, hogy az Európai Bizottság elnöke

alkoholista.

Én nem tudom, de attól még para ez az egész.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.