Tovább szívatja magát a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetője (és Deutsch Tamás)

POLITIKA
2015 május 24., 14:57
comments 310

Az utóbbi hetek egyik leggusztustalanabb történetében a paralimpiákon induló magyar sportolók vezetői saját lakáshiteleik végtörlesztésére kaptak milliókat a közös pénzből. Erre a vezetők szerint azért volt szükség, mert a fenyegető nagy hitelek miatt nem tudtak rendesen a munkájukra koncentrálni, és az, hogy saját magukra költötték a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) pénzét, az egyáltalán nem jelenti, hogy kevesebbet költöttek volna a magyar sportolók életkörülményeinek javítására. Akikről egyébként korábban ők maguk mondták, hogy rendes ételre is alig van pénzük.

Ennek az egész botránynak a közepén Gömöri Zsolt elnök állt, aki 3 millió vissza nem térítendő támogatást kapott, de előkerült Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti képviselő is, aki a szervezet alelnöke, és aki állítólag maga javasolta, hogy a nélkülöző sportolók helyett az elnökséget segítsék meg pár millió forinttal.

A dolog egyébként Deutsch és Gömöri szerint is tök rendben volt, bár az elnök azért két hete visszafizette az említett 3 milliós támogatást.

Ezek után ma a Magyar Paralimpiai Bizottság vezetése kiadott egy közleményt

"Kiderült az igazság: részletesen megkonstruált, hazug lejáratókampány zajlik a Magyar Paralimpiai Bizottság ellen!"

címmel.

Ebben nyilvánosságra hozzák emberek emailjeit, akik szerintük ellenük le akarják járatni a vezetést.

Nem teljesen világos, hogy a levelekhez hogy jutottak hozzá, vagy miért van joguk azokat nyilvánosságra hozni (emailcímekkel együtt), de ami ennél sokkal fontosabb: nem nagyon derül ki belőlük semmi új, ha csak az nem, hogy több embernek szúrta a szemét, ahogy Gömöri a szervezetet vezeti, ahogy a közös pénzt használja, és elhatározták, hogy lépnek ellene.

A szemetek, de tényleg!

Én kétszer is végigolvastam, de nem találtam benne semmit, ami arra utalna, hogy hazugság lenne, amivel Gömörit vádolják, tehát hogy magára költötte a közös pénzt. Nem is derülhetett persze ki ilyen, mert a dolgot ő is elismerte, csak szerinte ez tök rendben van.

Ezzel szemben a levelezésből még az eddiginél is sötétebb kép rajzolódik ki az MPB vezetéséről.

Így kell kommunikációs öngólt lőni.

Deutsch most úgy kerül a képbe, hogy ezt a közleményt ő osztotta meg Facebookon, én is úgy vettem észre. Nagyjából így alakul most a beszélgetés a poszt alatt:

deutsch

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.