Azt ígéri az állam, hogy az új közbeszerzési törvény átláthatóbb és fair lesz

Császár Dániel közbeszerzések felügyeletéért felelős helyettes államtitkár az M1-en azt mondta: a gazdaságélénkítés katalizátora lesz az új közbeszerzési törvény. „Alapvetően olyan keretrendszert alkottunk, amelyben egyrészt szükségszerűen nagyobb a verseny, másrészt nagyobb az átláthatóság és egy fair, széleskörű versenyt kezdeményez” – mondta.

Azzal, hogy két éven belül elektronikus alapúvá teszik a pályázati rendszert, az ajánlattételi és a bírálati határidők is rövidülnek, kevesebb dokumentumot kell majd benyújtani – mondta.
A kormány a tavaly indult uniós költségvetési ciklusra kívánt egy új szemléletű közbeszerzési törvényt bevezetni, de szükségessé tette ezt az is, hogy egy éve új közbeszerzési irányelveket fogadott el az EU, ezeknek a saját jogrendszerükbe emelésére két évet kaptak a tagállamok – írja az MTI.

„Nagy-Britanniát követően másodikként sikerült megalkotnunk a normaszöveg tervezetét” – mondta a helyettes államtitkár, és emlékeztetett, az előző uniós finanszírozási ciklusban a támogatások 16, jelenleg pedig 60 százaléka áll rendelkezésre gazdaságfejlesztésre.

Mi itt írtunk arról, hogy milyen kiskapukat rejtettek a jelenlegi tervezetbe, hogy azért a fentiek mégse nagyon forgassák fel a gazdaságot.