Tégla helyett építkezzünk PET palackból?

Egyéb
2015 május 26., 18:02

Tipikus, megosztás cunamit gerjesztő képek következnek. A nagy ötlet, két légy egy csapásra, íme a műanyag flakonokból készült házfal. Egyszerre nyújt megoldást a körülöttünk keringő PET palack hegyek felszámolására, és a harmadik világ lakhatási gondjaira.

Zseniális, mégsem terjedt el széles körben.

Megkönnyíti az építkezést, a módszer használata nem igényel túl komoly szaktudást, befektetést. Az eredmény pedig nem is annyira rémes, mint gondolnánk.

A téma prófétája Michael Reynolds építész, aki karriert épített a szemét építészeti felhasználására, több dokumentumfilm foglalkozott már az általa felvázolt radikális, fenntartható életterekkel.

1972 óta ő maga is újrahasznosított szemétből, pontosabban sörös dobozokból épült házában él, és minden alkalmat kihasznál, hogy bírálja szakmája szűklátókörűségét.

Már csak az a kérdés, hogy miért maradt ez a módszer egy különc építész hóbortja, ahelyett, hogy széles körben elterjedt, bevett megoldásként szolgálná az emberiséget.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.