Vádat emelnek a salgótarjáni barnamedvegyilkosok ellen

bűnügy
2015 május 26., 13:50
comments 64

Vádemelést javasol a rendőrség egy 54 éves férfi és tíz társa ellen, akik tavaly májusban kilőttek egy barna medvét egy Salgótarjánhoz tartozó erdőben. Magyarországon a barna medve védett állat.

A bátonyterenyei rendőrkapitányság természetkárosítás, lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés és lopás miatt folytatott le eljárást az 54 éves salgótarjáni G. Sándor ellen, továbbá természetkárosítás és lopás miatt további tíz férfi ellen.

A nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbították a Salgótarjáni Járási Ügyészségnek.

G. Sándor 2014. május 10-én este vadászott egy Salgótarjánhoz tartozó erdőrészen, amikor – engedéllyel tartott fegyverével – meglőtt egy barna medvét. A kirendelt szakértői vélemény szerint az állat természetvédelmi értéke 250 ezer forint. A medve nem pusztult el, ezért a vadász másnap két vadásztársával együtt a 2 év körüli hím keresésére indult. A keresés tényét, időpontját és helyét a vadászati beírónaplóban nem rögzítették.

G. Sándor a következő napon több vadásztársasági tagból álló csoportot hívott össze, amivel újra a sebzett vad keresésére indult. A megtalált medvét végül az egyik dunavarsányi gyanúsított lőtte le. A védett állatot társuk salgótarjáni ingatlanjába szállították, ahol kizsigerelték, és megnyúzták.

A G. Sándor lakásán 2014. május 17-én tartott házkutatáson a rendőrök megtalálták, és lefoglalták az állat bundáját és 139 lőszert, amikhez a férfinak nem volt érvényes hatósági engedélye. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.