Az ügyészség nem vevő a kuruc.info holokamuzására

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség indítványoztaa kuruc.info-n elérhető holokamu elnevezésű aloldal végleges hozzáférhetetlenné tételét a nemzetiszocialista rendszerek bűnei nyilvános tagadásának bűntette miatt.

Bagoly Bettina ügyészségi szóvivő szerint a hírportál főoldaláról tavaly január óta érhető el az aloldal, amelyen olyan cikkeket, írásokat gyűjtöttek össze, amelyek a holokauszt megtörténtét tagadják, kétségbe vonják, jelentéktelen színben tüntetik fel, és igazolni próbálják a holokauszt meg nem történtéről vagy annak jelentéktelenségéről szóló állításokat.

Az ügyben bírói végzés a kerületi ügyészségre még nem érkezett, de II. és III. kerületi ügyészség korábban már kezdeményezte a kuruc.info honlap egy 2013 júliusában közzétett, a holokausztot tagadó megállapításokat tartalmazó cikkének végleges hozzáférhetetlenné tételét. Ebben az ügyben az eljárásra illetékes Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság a cikk és az ahhoz fűzött hozzászólások végleges hozzáférhetetlenné tételét rendelte el. A végzés március elején emelkedett jogerőre. (atv.hu, MTI)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.